Sloop sportpark Meeuwenoord

Opdrachtgever:    Gemeente Brielle
Locatie:               Meeuwenoord
Omschrijving:      Sloop opstallen en infra voetbal- en tennisvelden

Bijzonderheden van dit project
De sloop vond in twee fasen plaats. Eerst de sloop van het onderkomen van voetbalvereniging WRW en daarna het onderkomen van SC Voorne. Na de sloop van de opstallen is de volledige infra verwijderd, zoals verharding, hekwerken, lichtmasten, kabels etc. 

Met een mobiele breekinstallatie is het puin op locatie gebroken. Hierdoor is afvoer van puin en aanvoer van repak niet nodig geweest, hetgeen het aantal verkeersbewegingen door de werkzaamheden tot een minimum heeft beperkt.

De sportclubs die gebruik maakten van de sportvelden en -gebouwen hebben een nieuw onderkomen gevonden in het Geuzenpark, dat begin september 2011 is geopend.

Uitbreiding wijk Meeuwenoord
De sportvelden in Meeuwenoord hebben plaats gemaakt voor een uitbreiding van de wijk Meeuwenoord. Bijzonder is dat gemeente Brielle heeft besloten om voor Meeuwenoord de Stad- en Milieubenadering toe te passen. Het stedenbouwkundigplan voorziet in compenserende maatregelen in de nieuwbouwwijk, zoals bijvoorbeeld veel groen, een hoogwaardige buitenruimte, een verwevenheid van wonen en recreatie en een versterking van de relatie met de binnenstad Brielle en met het Brielse Meer. 

Adresgegevens

Stationsweg 32
3214 VK  Zuidland
 
T (0181) 451618
F (0181) 452840

Certificering

VCA**
ISO 9001
Groenkeur BRL Groenvoorzieningen
SKAO CO2-prestatieladder, niveau 3
Aequor-erkend leerbedrijf    

Volg ons!

Volg ons op facebookVolg ons op twitterVolg ons op youtube