Natuur beleven en moestuinieren Brienenoord

De natuurbeleeftuin ligt op het Eiland van Brienenoord in Rotterdam, direct naast Volkstuinvereniging van Brienenoord. Bij het ontwerp is rekening gehouden met de bestaande speeltuin naast Volkstuinvereniging van Brienenoord. De volkstuinvereniging wilde graag de bestaande toestellen handhaven. Hoewel de bestaande toestellen niet helemaal passen in een natuurbeleeftuin, is het toch gelukt er een passend geheel van te maken.

Pure natuurbeleving en moestuinieren
Stichting Het Zuid-Hollands Landschap heeft gekozen voor ons ontwerp vanwege de eenvoud, waarin pure natuurbeleving centraal staat.
Omdat Volkstuinvereniging van Brienenoord nauw bij het project betrokken is en ook het dagelijkse toezicht en onderhoud gaat verzorgen, hebben we ervoor gekozen de natuurbeleeftuin te combineren met moestuinieren. Ook de volkstuinvereniging was daarom enthousiast over het ontwerp. Gewoon lekker buiten zijn, in de natuur. Meer hebben de kinderen in deze natuurbeleeftuin niet nodig. Ze kunnen van huis spulletjes meenemen om plantjes te planten, zonnebloemen te zaaien of tomaten te oogsten. 

Bijenhotel en robuust eiken borden 
In het natuurontdekgedeelte van de beleeftuin plaatsten we een bijenhotel. Bij de ingang van de natuurspeeltuin en bij de verschillende onderdelen van de natuurbeleeftuin zijn eigen handgemaakte robuust eiken borden geplaatst zoals bij de vlindertuin, het bijenhotel en het ontdekpad.
Kijk voor meer informatie eens bij leveranties.

Nagenoeg zonder speeltoestellen, of misschien juist dankzij het ontbreken van speeltoestellen, is hier genoeg te beleven en te ontdekken!

TERUG -->